freestyler, moc masz podniesioną tylko przy pomocy programu? Czy robiłeś coś jeszcze?
[O1] Skorodwane śrubki podświetlania rejstracji, jak odkręci
Zwiń
X
-
[O1] Skorodwane śrubki podświetlania rejstracji, jak odkręci
Mam problem w swojej O1 poliftowej liftbacku. Mianowicie spaliła mi się jedna żarówka podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Niestety śrubki są tak skorodowane, że przy próbie okręcania śrubokrętem ich gwinty zmieliły się w drobny mak (wyglądają teraz jak by miały wejścia na torxa). Jak je teraz okręcić? Można takie śrubki dokupić w ASO?
-
-
Na upartego dostęp do żarówek podświetlenia jest też od strony wewnętrznej klapy. Trzeba zdjąć tą dużą plastikową osłonę co masz na klapie. Wiem bo musiałem ją zdemontować ponieważ przy wymianie jedna z żarówek wraz z gniazdem wpadła do środka klapy
PS.Też mam jedna spalonąwww.kalt.net.pl - klimatyzacja, chłodnictwo
Komentarz
-
-
Jeżeli koniecznie chcesz wymienić też śrubki to zostaje jedynie chyba rozwiercić je bo nie ma chyba innej możliwości żeby je wykręcić. Pewnie trzeba zdemontować z samochodu cały ten uchwyt wraz z lampkami i się pobawić na warsztacie. Ewentualnie po zdjęciu osłony coś wymyślisz żeby je wykręcić.
Najprościej w tym przypadku zdjąć osłonę i wymienić obie żarówki na nowe i nie mordować się z tym śrubkamiwww.kalt.net.pl - klimatyzacja, chłodnictwo
Komentarz
-
-
Nabij malego torxa chyba 20 i nocno dociskajac odkrecisz. Najlepiej jakby ktos ci klape trzymal. Lub plaskim srubokretem natnij grzybek srubki i tez pojdzie.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
ta osłona plastikowa w bagażniku jest na zaczepy, delikatnie wystarczy podważyć z każdej strony i pociągnąć do siebie,(najlepiej robić to w 2 osoby), poza tym jak rozwiercisz śruby to istnieje prawdopodobieństwo, że przy wymianie żarówek wpadną Ci do środka to i tak będziesz musiał zdjąć osłonę, 5 min robotyASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Wczoraj miałem ten sam problem. Podjechałem do sklepu i kupiłem nowy śrubokręt, bodajże krzyżak nr 2 taki ze wzmacniana końcówka. i mocno go napychałem na śrubę i ruszałem delikatnie lewo prawo, aż puściły. Długo to trwało ale się udało. Proponuje sobie kupić od razu jakieś nowe wkręty. Stare śrubokręty od razu się obracały w tych śrubach.
U Ciebie już za późno, bo omielały się, ja w takich sytuacjach nabijam torxa i delikatnie podgrzewam lutownicą śrubę. zazwyczaj ładnie puszczają.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mozgita osłona plastikowa w bagażniku jest na zaczepy, delikatnie wystarczy podważyć z każdej strony i pociągnąć do siebie,(najlepiej robić to w 2 osoby), poza tym jak rozwiercisz śruby to istnieje prawdopodobieństwo, że przy wymianie żarówek wpadną Ci do środka to i tak będziesz musiał zdjąć osłonę, 5 min roboty
w sobote wymienione w ten sposób żaróweczki
szkoda czasu na mękę z zardzewiałymi śrubkamijest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz